UDRUGA JADOVNO

Ideja o okupljanju i osnivanju Udruge „Jadovno“ krenula je inicijativom pojedinaca koji su maštali o povratku života na Jadovno. Vratiti tom selu život kakav pamte stari Jadovničani nije lagan posao ali svakako je vrijedan truda. Udruga je svakim danom sve brojnija. Udruga je osnovana 3. veljače 2007. godine u kući Bariše Novačića, Jadovno 119, 53 000 Gospić.
...

Početna Aktivnosti

1. Uređenje okoliša Svetišta Marije Pomoćnice


imagePrve radne akcije nakon osnivanja Udruge započeli smo upravo oko Kapelice Marije Pomoćnice. Krčenje zaraslih šumaraka, farbanje ograde stepeništa, uređenje cvijetnjaka i sadnja svježih sadnica. U akcijama je tijekom 4 vikenda sudjelovalo oko 30-tak ljudi, većinom članovi Udruge „Jadovno“ ali i prijatelja sela i zaljubljenika u ovaj kraj.
O uređenju okoliša obavijestili smo sve privatne tvrtke i javne ustanove, zatražili pomoć….i dobili je.
HEP u suradnji sa Gradom Gospićem dodijelio je selu 4 rasvjetna tijela za vanjsku rasvjetu,Lika-ceste iz Gospića izradio je završetak stepenica koje su vodile do crkve kao i asfaltiranje proširenog dijela prije ulaska na stepenište, Šumarija Gospić pomogla nam je plodnim humusom zahvaljujući čemu smo u kratkom roku od kamene strmine dobili travnatu površinu (nalik golf terenu) i sadnicama crnogoričnih stabala,Hrvatske šume sa klupama koje su postavljene oko same crkve, Turističkoj zajednici Grada Gospića, kao i Turističkoj zajednici Županije Ličko-senjske na dodijeljenim sadnicama cvijeća. Nikako ne smijemo zaboraviti ni Vatrogasno društvo – Gospić na velikoj pomoći prilikom održavanja travnatih površina.
Od privatnih tvrtki mnoge su nam pomogle financiskom pomoći (donatori), ali moramo istaknuti i one koji iako su članovi Udruge istaknuli su se svojim trudom i odricanjem na ovim akcijama:
Željko Stilinović-Garbun, Ante Novačić- Tona, Jurica Novačić, Ive Tonković-Tita. Isti su pohvaljeni od strane Skupštine Udruge „Jadovno“.

Kontakt Jadovno

Udruga „Jadovno“
Jadovno bb
53 000 Gospić

Tel: 098/ 425 441; 098/834 460; 098/ 349 150
e-mail: udruga.jadovno@gmail.com


Galerija

Više...

Linkovi

Grad Gospić
TZ Gospić
Više...

Obavijesti

Udruga Jadovno
OIB: 76981715383
image

Račun:  HR11 2340 0091 1102 59800

SWIFT COD (BIC): PBZGHR2X
---------------------------------------------
---------------------------------------------

Obnova članarine za tekuću godinu

Obavještavamo članove udruge da članarinu za tekuću godinu
u iznosu od 50 kuna mogu uplatiti :

- Gotovinski kod Josipe Žarković (kontakt mob 098 349 150) ili

- Putem naloga na račun
HR11 2340 0091 1102 59800
sa pozivom na broj – Vaš OIB,
a u opisu obvezno navesti ime, prezime i adresu.

Ujedno molimo sve one koji nisu,
a htjeli bi biti članovi udruge da postupe na isti način.

Zahvaljujemo se.

Više..

Powered by Gospic-Online | Gospić | Grad Gospić | Hrvatska |